Home » Famous Trials of the Century by James Beresford Atlay
Famous Trials of the Century James Beresford Atlay

Famous Trials of the Century

James Beresford Atlay

Published
ISBN :
Nook
0 pages
Enter the sum

 About the Book 

Purchase of this book includes free trial access to www.million-books.com where you can read more than a million books for free.This is an OCR edition with typos.Excerpt from book:Ill THE QUEEN AGAINST COURVOISIEE In the month of May 1840 LordMorePurchase of this book includes free trial access to www.million-books.com where you can read more than a million books for free.This is an OCR edition with typos.Excerpt from book:Ill THE QUEEN AGAINST COURVOISIEE In the month of May 1840 Lord William Russell was in his seventy-third year. The son of a Marquess of Tavistock who was killed in the hunting-field, his elder brothers had been respectively the fifth and sixth Dukes of Bedford, and Lord John Russell was his great-nephow. He himself had sat in Parliament, but had never followed an active political career- and now, deaf and infirm, a widower whose children were grown up and married, he lived in a small house at No. 13 Norfolk Street, Park Lane, his modest establishment consisting of a cook, housemaid, and valet, besides the groom and coachman who resided in the mews. Tuesday, the 5th of May, the last day of the old noblemans life, was spent by him in the ordinary routine. Soon after one he went out to pay calls, then on to Brookess, returning home just before six. After a walk with his dog he dined alone, retired to the back drawing- room, and between eleven and twelve went to bed, assisted as usual in his toilette by the Swiss valet, Courvoisier, a young man of three-and-twenty, who had only recently entered his service. On the following morning the housemaid, Sarah Mancer,got up at 6.30, dressed herself, and went downstairs, knocking at Ceurvoisiers door to rouse him as she passed. The house consisted of a basement, three stories, and an attic. The basement contained a kitchen in the front and a small dark pantry at the back- outside the pantry a door led into an area yard, confined on all sides by high walls. The front door opened into a small passage, out of -which you entered the dining-room, and at the end of this passage, close to the staircase descending into the basement, a glass door gave additional access to the back yard. On the first floor were the front and back drawing-...